VOORDELEN

Een tandenbleekbehandeling kan uw tanden witter maken, waardoor uw glimlach er stralender uitziet en u zich zelfverzekerder voelt. De behandeling kan ook helpen bij het verwijderen van vlekken en verkleuringen die veroorzaakt zijn door voeding, dranken, tabak en veroudering.

NADELEN

Er zijn een aantal nadelen verbonden aan tandenbleken. Ten eerste kan de behandeling tijdelijke gevoeligheid van de tanden en tandvlees veroorzaken, vooral bij mensen met gevoelige tanden. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Ten tweede kan overmatig bleken leiden tot aantasting van het tandglazuur, wat kan leiden tot verhoogde gevoeligheid en andere problemen met uw tanden en tandvlees.

COMPLICATIES

Er zijn ook een aantal mogelijke complicaties verbonden aan tandenbleken. Dit kan onder andere zijn:

  • Ontsteking van het tandvlees
  • Veranderingen in de kleur van de tanden die niet verwijderd kunnen worden Schade aan het tandglazuur
  • Verhoogde gevoeligheid van de tanden
  • Wortelkanaalbehandeling

Thuisbleken met een bitje is een relatief veilige methode om tanden witter te maken. Hieronder vindt u de algemene procedure voor thuisbleken met een bitje:

  1. Eerst zal uw tandarts bepalen of thuisbleken geschikt is voor u. Dit hangt af van de gezondheid van uw tanden en tandvlees en of er eerdere tandheelkundige behandelingen zijn uitgevoerd
  2. De tandarts zal dan een afdruk maken van uw tanden om een op maat gemaakt bleekbitje te maken.
  3. U ontvangt het bleekbitje en een bleekgel die u thuis kunt aanbrengen. De bleekgel bevat meestal waterstofperoxide.
  4. Het is belangrijk om de instructies van uw tandarts op te volgen. Meestal zal u worden geadviseerd om de bleekgel in het bleekbitje te doen en het bitje enkele uren per dag te dragen, meestal ’s nachts terwijl u slaapt.
  5. Afhankelijk van de mate van verkleuring van uw tanden en het gewenste resultaat, kan de duur van de behandeling variëren. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken.
  6. Uw tandarts zal u adviseren over hoe vaak u de bleekbehandeling kunt herhalen en hoe u uw tanden en tandvlees kunt verzorgen tijdens en na de behandeling.

Het is belangrijk om op te merken dat thuisbleken met een bleekbitje alleen mag worden uitgevoerd onder begeleiding van een tandarts om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief is. Overleg met uw tandarts als u vragen heeft over thuisbleken met een bleekbitje

We willen u erop wijzen dat het succes van de behandeling kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de verkleuring, de oorzaak van de verkleuring, uw tandheelkundige geschiedenis en de manier waarop u uw tanden verzorgt na de behandeling.

Als u besluit om de behandeling te ondergaan, zullen wij ervoor zorgen dat u goed geïnformeerd bent en dat u begrijpt wat de behandeling inhoudt.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.